Vem sa att jag inte kunde?

0Gud
Vem sa att jag inte kunde?
 
Jag startade i söndags del 1 i vår serie ”Vem sa att jag inte kunde” som jag kommer predika nu under januari.
Jag har sett framemot att få börja denna predikoserie och är väldigt glad över både responsen men framför allt vad Herren gjorde i våra hjärtan igår på mötet.
 
I Ord 4:23 står det att vi framför allt annat så ska vi bevara vårt hjärta för därifrån utgår själva livet.
Det är inte de omständigheter som jag går igenom som kommer avgör hur min morgondag blir. Bibeln är fylld av berättelser om personer som hade sina nederlag, svårigheter, utmaningar och även medvetna synder. Men om Gud, som älskar oss och är för oss,  får tag i vårt hjärta kan han vända det som var mitt nederlag till en fantastiskt seger.
Paulus skriver i Rom 8:37 att oavsett våra omständigheter vinner vi en härlig överväldigande seger i Jesus Kristus. Min förflutna behöver alltså inte begränsa och styra min morgondag!
Vad jag fyller mitt hjärta med idag kommer bli den skörd jag ser imorgon.
Det som jag ger min uppmärksamhet åt idag kommer bli det som fångar mig imorgon.
Jag kan inte alltid styra över det som händer omkring mig men jag kan välja vad jag fokuserar och ger min uppmärksamhet åt.
 
Jag avslutade predikan med att uppmunta oss alla att fylla vårt hjärta med Guds Ord. Jesus säger att det vårt hjärta är fullt av kommer vår mun att tala!
Psaltaren kapitel 1 talar om att ha vår glädje i Guds ord, att låta Ordet leva i oss både dag och natt.
Det Ord som skapade himlen och jord,
det Ord som fick sjuka att bli friska,
det Ord som är mina fötters lyckta och ett ljus på min stig.
Det är Ordet som är Guds löften till dig och mig och som kommer bär oss genom allt.
Ta ett beslut och låta Bibeln vara nära dig, gör det till en god vana att läsa den, studera den och du kommer upptäcka att du är som ”ett träd planterat vid vattenbäckar, som bär sin frukt i rätt tid och vars löv inte vissnar. Och allt han gör, det lyckas väl.”