2018 – ett förändringens år!

Nu har vi så smått börjat det nya året och som vanligt finns förhoppningar och förväntningar på det nya år. Å ena sidan är det vanliga dagar som tickar vidare, söndag som blev måndag och vi fick istället skriva 2018 men samtidigt gör vi många nya avstamp och kalibrerar in siktet för nya året.

Jag har sagt det förut men gör det gärna igen, allt som har liv förändras. När vi cementerar fast oss i det vi gjort är risken stort att vi förlorar själva gnistan som finns i livet. Jag tror inte på att förändrar för förändringen egen skull utan när vi är öppna för vad den Helige Ande öppnar han ny dörrar, skapar ny förutsättningar och leder oss in på hans vägar.

Min bön är att när vi ser tillbaka ser vi ett år av förändring där det som var bra blev bättre, det som skulle begravas begravdes och det som skulle födas föddes.

Vi får Guds tilltal på berget, platsen av avskildhet, men vi lever i dalen, vår vardag, som är platsen där miraklerna sker!

Old ways won’t open new doors


Fantastiska dagar på vår Kick-Off i Aggösundet!

Vi är så tacksamma för helgen vi hade på Aggösundet. En underbar plats som ligger ute vid havet och denna helg så visade vädret upp sin allra bästa sida. Vi hade samlingar, barnen lekte, vi sjöng, vi åt, vi lekte och vi mötte Gud tillsammans. På lördagen delade vi visionen om att bli en församling för alla de nysvenskar som finns idag i vårt samhälle och kvällsmötet blev väldigt starkt där Gud rörde vid flera på ett speciellt sätt.  PART_1504611429157 PART_1504611385842 PART_1504611234904 PART_1504611310025


Vilken apologetisk helg vi hade!

I Salemkyrkan hade vi en mycket intressant och givande helg med föreläsningar av Markus Holmbom och Mats Selander.

Markus hade fyra lektioner om skapelsetro kontra evolutionsteorin där han gick igenom datering för jordens ålder och människans utveckling utifrån ett kristet perspektiv. När han själv påbörjade sina universitetsstudier i molekylärbiologi var han ateist och ville få bra argument emot den kristna tron men istället väcktes tvivlande frågor på det han studerade och detta ledde honom till att den mest logiska förklaringen på livet uppkomst och livets yttersta mening är det vi finner i bibeln och i Jesus Kristus.

Mats Selander som var vår andra gäst har en magister i religionsfilosofi och etik och har författat ett antal böcker hade några fantastiska föreläsningar om tro och vetenskap. Är de två varandras motpoler? Mats visade utifrån vår historia att det är tvärtom, universiteten och vetenskapen som växte fram i Europa hade en stark kristen tro och den tron drev dem att undersöka den världen de levde i.  Mats hade även ett par lektioner där han la fram några rationella argument för att tron på Guds existens är mest logiska! Lördagen avslutade med ett kvällsmöte med sång och musik och temat för kvällen var ”Kan man tro på en politiskt inkorrekt Gud”

Hela helgen avslutades på söndagen där Salemkyrkans pastor Daniel Karlsson predikade över vilka ideologer och idéströmningar som påverkar vårt samhället  och då mer specifikt det postmoderna tänkandet.


Vem sa att jag inte kunde?

0Gud
Vem sa att jag inte kunde?
 
Jag startade i söndags del 1 i vår serie ”Vem sa att jag inte kunde” som jag kommer predika nu under januari.
Jag har sett framemot att få börja denna predikoserie och är väldigt glad över både responsen men framför allt vad Herren gjorde i våra hjärtan igår på mötet.
 
I Ord 4:23 står det att vi framför allt annat så ska vi bevara vårt hjärta för därifrån utgår själva livet.
Det är inte de omständigheter som jag går igenom som kommer avgör hur min morgondag blir. Bibeln är fylld av berättelser om personer som hade sina nederlag, svårigheter, utmaningar och även medvetna synder. Men om Gud, som älskar oss och är för oss,  får tag i vårt hjärta kan han vända det som var mitt nederlag till en fantastiskt seger.
Paulus skriver i Rom 8:37 att oavsett våra omständigheter vinner vi en härlig överväldigande seger i Jesus Kristus. Min förflutna behöver alltså inte begränsa och styra min morgondag!
Vad jag fyller mitt hjärta med idag kommer bli den skörd jag ser imorgon.
Det som jag ger min uppmärksamhet åt idag kommer bli det som fångar mig imorgon.
Jag kan inte alltid styra över det som händer omkring mig men jag kan välja vad jag fokuserar och ger min uppmärksamhet åt.
 
Jag avslutade predikan med att uppmunta oss alla att fylla vårt hjärta med Guds Ord. Jesus säger att det vårt hjärta är fullt av kommer vår mun att tala!
Psaltaren kapitel 1 talar om att ha vår glädje i Guds ord, att låta Ordet leva i oss både dag och natt.
Det Ord som skapade himlen och jord,
det Ord som fick sjuka att bli friska,
det Ord som är mina fötters lyckta och ett ljus på min stig.
Det är Ordet som är Guds löften till dig och mig och som kommer bär oss genom allt.
Ta ett beslut och låta Bibeln vara nära dig, gör det till en god vana att läsa den, studera den och du kommer upptäcka att du är som ”ett träd planterat vid vattenbäckar, som bär sin frukt i rätt tid och vars löv inte vissnar. Och allt han gör, det lyckas väl.”

”Du är enormt älskad, även om det inte känns så.” – av Elenor

Förra året hände det en hel del i mitt liv. Blev helad på många områden. Både till kropp & själ.
Fick upp ögonen på att hur jag såg på mig själv & andra var en frätande lögn som var helt fel.
Upptäckte att jag hade börjat hata mig själv. Dolde det nog bra för andra. Men mest för mig själv.
Kände mig äcklig, misslyckad & att inget dög. Då mitt inres försvar var obefintligt och dåligt underhållt
+ att jag var överkänslig var det enkelt att trycka på mina knappar.
Trodde på lögnerna jag hörde i mitt huvud. Lögnerna om mig själv. Och lögnerna om att andra inte brydde sig.
Nu vet jag att det inte var så, eller är så. Men då var det en sanning som förtärde.
Tappade sångglädjen. Tappade glädjen överhuvudtaget. Kände mig utanför så jag höll mig undan. Speciellt från församlingen.
Och ju mer jag höll mig undan ju mer ensam kände jag mig.
Gud har öppnat mina ögon för hur det verkligen är. Han har gjort det bit för bit. Är glad över att kunna känna mig verkligen glad igen.
Och att fått tillbaka sångglädjen.
Det spelar ingen roll hur eländig och bedrövad man känner sig. Och hur du än försöker så slutar inte Gud älska dig. Du är enormt älskad, även om det inte känns så.
Jag gillar låten Mended med Matthew West, för den beskriver allt så tydligt.

Elenor Fällman


Reloaded – hela helgens program

Torsdag:
11:00 En riktad samling till dig som är kvinna – Linda Karlsson och Tommy Lilja medverkar.
15:00 Undervisning med Sven Almqvist.
19:00 Kvällsmöte där Per-Johan Stenstrand predikar.
Fredag:
11:00 Undervisning med Sven Almqvist.
15:00 Simon Ådahl sjunger och vittnar.
19:00 Kvällsmöte med Tommy Lilja
Lördag:
11:00 Förmiddagsmöte Daniel Karlsson
15:00 Lovsångfest med starka vittnesbörd Elsa Rydin leder lovsång, Bosse Nestander berättar om sitt helande från cancer och Sandra Karlsson som berättar sin resa från tio år inom New Age till Jesus.
19.00 Kvällsmöte med Tommy Lilja
Söndag: 11:00 Avslutningsgudstjänst Daniel Karlsson